Merapi Dening : Puthu Aryana Merapi .Saka kadohan katon gagah Asep putih ndedel ing awiyat Tilas dalam lahar katon cetha Kena sunare Hyang Bagaskara Merapi .Saumpama kowe bisa crita Kabeh kadadean ing tanah Jawa Wiwit jaman Mataram Kuno Nganti tekan Kraton NgayogyakarTA Saumpama kowe bisa crita Tembung kowe ing geguritan dhuwur karepe?

Merapi Dening : Puthu Aryana Merapi .Saka kadohan katon gagah Asep putih ndedel ing awiyat Tilas dalam lahar katon cetha Kena sunare Hyang Bagaskara Merapi .Saumpama kowe bisa crita Kabeh kadadean ing tanah Jawa Wiwit jaman Mataram Kuno Nganti tekan Kraton NgayogyakarTA Saumpama kowe bisa crita Tembung kowe ing geguritan dhuwur karepe?

  1. gunung Merapi
  2. wong sacedhake Merapi
  3. wong sing crita Merapi
  4. wong sing maca crita Merapi
  5. Semua jawaban benar

Jawaban: A. gunung Merapi.

Dilansir dari Ensiklopedia, merapi dening : puthu aryana merapi .saka kadohan katon gagah asep putih ndedel ing awiyat tilas dalam lahar katon cetha kena sunare hyang bagaskara merapi .saumpama kowe bisa crita kabeh kadadean ing tanah jawa wiwit jaman mataram kuno nganti tekan kraton ngayogyakarta saumpama kowe bisa crita tembung kowe ing geguritan dhuwur karepe gunung merapi.

Leave a Comment